Reiki


Reiki


REIKI is een Japans woord dat Universele Levensenergie betekent. De energie die overal in en om ons heen aanwezig is.


Al eeuwenlang wordt deze energie in allerlei culturen door mensen gebruikt om tot een gezonder,evenwichtiger en completer leven te komen.


De Usui methode van natuurlijke genezen werkt met deze REIKI energie. Dit systeem werd ontwikkeld door Dr.Mikao Usui in de 19e eeuw,na een diepgaande jarenlange studie van natuurlijk genezen bij de grootste spirituele leiders in de geschiedenis. Hij wijde zijn leven aan het praktiseren en onderwijzen van deze door hem ontwikkelde methode.


De Usui methode van REIKI is de eenvoudigste,natuurlijke en tevens de meest effectieve methode van overdragen van universele levensenergie.Deze energieoverdracht geschiedt door


middel van handoplegging. Als REIKI geactiveƩrd en gebruikt wordt, werkt het helend.Het bereikt alle niveaus van ons bestaan: het spirituele,het denken,het lichamelijke en het emotionele.


Het versnelt het menselijk vermogen tot genezing van fysieke


klachten, verbetert het denkvermogen en opent de geest om duidelijkheid en inzicht te krijgen in de oorzaak van ziekte,pijn levensweg enz., een noodzakelijkheid om de eigen verantwoording in het leven te dragen en de vreugde van een evenwichtig bestaan te beleven.REIKI kan met elke medische-en alternatieve therapie gecombineerd worden, verhoogt het creatief vermogen en verdiept meditatie.REIKI is goed toepasbaar op zuigelingen,planten en dieren.


REIKI is de "energie" ervaren in plaats van te moeten "geloven" dat deze energie aanwezig is.


--------------------------------------